Valoració del Risc Cardiovascular a Barcelona

El nostre Programa de Valoració del risc cardiovascular a Barcelona permet fer un diagnòstic del seu risc actual mitjançant l’anàlisi d’aspectes clínics i analítics del pacient.

En una primera visita es realitza una anàlisi sanguínia (amb perfil lipídic i glucosa). Posteriorment, en una segona visita disposant de les dades de l’anàlisi, es realitzarà el càlcul del risc segons la funció Framingham-Regicor, que calcula el risc de qualsevol esdeveniment coronari a 10 anys adaptat a les característiques de prevalença de factors de risc i incidència de esdeveniments coronaris (angina, infart de miocardi asimptomàtic o amb símptomes, mortal o no). Amb aquestes dades s’han d’establir estratègies i pautes de comportament per reduir-lo.

Podem definir Factor de Risc, en general, com aquella característica innata o adquirida que s’associa a una més gran probabilitat de patir una determinada malaltia.

Les malalties cardiovasculars es donen quan coincideixen un nombre suficient de factors desencadenants, que són els que anomenem Factors de Risc Cardiovascular.

Habitualment distingim entre Factors de Risc Cardiovascular no modificables (com el sexe, l’edat i l’herència o els antecedents familiars) i Factors que es poden corregir i modificar (com els nivells de colesterol, el consum de tabac, la hipertensió, la diabetis, el tipus d’alimentació, el sedentarisme, l’obesitat i l’estrès).

La principal estratègia davant les malalties cardiovasculars és la prevenció i seguir les pautes i orientacions que els especialistes ens indiquen. Sense la nostra participació cap proposta, ajuda ni orientació serà efectiva. Sovint els metges i el personal sanitari ens proposaran canvis de conducta que ens costaran de fer (deixar de fumar, fer exercici, fer dieta, etc). Pensem que la salut té un preu. Només amb la nostra decisió i empenta aconseguirem evitar els problemes cardiovasculars que tant perjudiquen la nostra actual societat.

La Valoració del risc cardiovascular a Barcelona inclou:

Extracció sanguínia

Anamnesi (antecedents mèdics familiars i personals)

Antropometria (valoració pes, alçada)

Realització d'electrocardiograma i mesura tensió arterial

Mesura perímetre abdominal

Càlcul de risc cardiovascular

Consell preventiu

Estem disponibles pel que necessitis.

Horari d'obertura

Dll - Dj: 08.00 - 14.00 h.
Dv: 08.00 - 15.00 h.

Telèfon